09 July 2009

PERISTIWA MENYEDIHKAN..


motor kesayangan ku...

huhu.. tanggal 8 Julai 2009, ketika aku ingin pergi ke garaj motor untuk menunggang motorsikal ke kelas, tiba-tiba hati aku sangat terluka dan sangat sedih melihat keadaan motor aku yang dalam keadaan yang sangat kotor dan paling menyedihkan ada kesan calar banyak sangat kat motor aku, mcm kesan daripada jatuh motor. masa 2 aku nak pergi gerko dalam kol4 petang la.. sedih sgt tgk motor kesayangan aku jadi cm 2.. huhu.

hari sebelumnya ada seseorang yang datang jumpa aku untuk meminjam motor daripada aku.. memang hari 2 dia shj yang guna motor aku, sbb aku tak guna motor pn hari 2 sbb hujn lebt petang 2.. bukan la aku nak tuduh dia yg wt motor aku jadi mcm 2.. tp kebarangkalian 2 memang ada pn. tp xpe la.. ak redha je pe yg telah berlaku.. benda dh lepas pn..

lepas je habis gerko petang 2, aku pergi jumpa dgn org yg pinjam motor aku 2.. aku tanya la pasl motor aku tp dia ckp dia xtw pe2 pun dan bukn dia yang buat. tp xtw la.. manusia kadang2 kalo dia rase dia bersalah bukannya nak mengaku pn. tp xpelah aku dh maafkan org yang wt 2.. xkira la sape2 pun. yang penting semuanya ok. tp memang sedih sangat la motor kesayangan jadi cm 2..

No comments: